La Fe obté el premi TOP 20 de 2024 a la “Gestió Hospitalària Global”
23/10/2024
• L'Hospital La Fe ha obtingut dos dels guardons dels premis nacionals Top 20 d'esta nova edició
L'Hospital Universitari i Politècnic La Fe ha rebut el Premi Top 20 en la categoria de ‘Gestió Hospitalària Global’, dins del grup de Grans Hospitals de referència regional i nacional. En estos guardons, que reconeixen l'excel·lència hospitalària, han participat més de 200 centres hospitalaris públics i privats de totes les comunitats autònomes.
Els Premis Top 20 reconeixen als hospitals amb millors resultats en cadascuna de les àrees d'anàlisis i a nivell agregat -la gestió global-.Es tracta d'un programa de reconeixements basat en indicadors objectius obtinguts a partir de dades que es registren de manera rutinària i en el qual participen hospitals públics i privats de manera gratuïta, voluntària i anònima.
Enguany, en la vinté-quinta edició dels premis, han participat 201 hospitals i s'han analitzat les àrees de sistema nerviós, cor, digestiu, musculoesquelètic, renyó i vies urinàries, dona, respiratori, pediatria, atenció al pacient crític, urgències, costos hospitalaris i l'anàlisi agregada de totes les dades per a la gestió hospitalària global.
Premi a la “Àrea de sistema nerviós”
Enguany, l'Hospital La Fe també ha obtingut el premi a la “Àrea de sistema nerviós”. El servici de Neurologia de La Fe compta amb un equip humà de prop d'un centenar de professionals en el qual s'inclouen, especialistes en neurologia, psicòleg/as, infermer/as, auxiliars d'infermeria, administratives i personal d'investigació.
El servici de Neurologia de La Fe s'organitza en set unitats de gestió clínica que comprenen les àrees de malalties cerebrovasculars, trastorns de moviment (parkinson), epilèpsia, cefalees, demències (alzheimer), patologia neuromuscular/atàxies i neuroimmunologia del sistema nerviós central (esclerosi múltiple).
Premis TOP 20
Mitjançant el programa “Hospitals *TOP 20”, *IQVIA aporta al sector sanitari, a partir d'informació totalment objectiva, uns patrons de referència aconseguits pels hospitals espanyols que constituïxen, a més, un instrument fonamental per a la millora continuada.
El benchmarking hospitalari (comparació entre hospitals) és una pràctica clau dins de la gestió hospitalària moderna. Es basa en la comparació sistemàtica de resultats i processos d'un hospital amb uns altres, utilitzant estàndards o punts de referència, amb l'objectiu de millorar el rendiment, la qualitat dels servicis i l'eficiència. El propòsit central és aprendre dels millors, identificant processos dels hospitals líders que puguen ser adoptats per a millorar les pràctiques de cada hospital.
Amb l'objectiu principal de millorar la qualitat de la cura al pacient, es comparen indicadors com a taxes de mortalitat, complicacions, readmissions, temps d'espera o satisfacció del pacient que ajuden a enfocar els esforços a millorar l'experiència i seguretat dels pacients. En resum, és un enfocament basat en la comparació constant i en l'aprenentatge dels millors per a millorar la qualitat assistencial, optimitzar recursos i garantir la seguretat del pacient, promovent una filosofia de millora contínua i excel·lència.