Noticies

Les cuines de la Fe elaboren cada dia 610 dietes terapèutiques i altres 240 basals

29/07/2024

Les cuines de la Fe elaboren cada dia 610 dietes terapèutiques i altres 240 basals

  • L'hospital té activats 70 tipus de dietes terapèutiques, i compta amb una cuina general i una altra exclusiva per a al·lèrgens i intoleràncies
  • Cada torn de treball ocupa 35 professionals de la Fe i altres tants de l' empresa adjudicatària

València (29.07.24). Un total de 70 professionals, 35 propis de l'hospital i altres tants de l'empresa adjudicatària, elaboren cada dia 610 dietes terapèutiques i 240 basals a l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe. A més, hi ha activats uns 70 tipus diferents de dietes terapèutiques. De fet, La Fe compta amb una cuina general i una altra destinada únicament a elaboracions d'al·lèrgens i intoleràncies.

 

"L'esforç, col·laboració, dedicació i empenta d'aquest servei d'alimentació de pacients de La Fe -en paraules del gerent del departament de salut València La Fe, José Luis Poveda- ha fet a l'hospital valedor del certificat en la norma UNE-EN ISO 22000:2018, de seguretat i innocuïtat alimentària, que se suma a la certificació UNE EN ISO 9001:2015 de gestió de la qualitat,  que l'hospital té des del 2007".

 

"Amb la certificació ISO 22000:2018 s'aconsegueix que tot el procés d'elaboració dels aliments que se serveixen a les persones hospitalitzades es realitzi amb les màximes garanties de seguretat i innocuïtat alimentària, respectant el medi ambient i la salut", ha afegit José Luis Poveda.

 

En concret, la cuina de la Fe sempre garanteix una 'marxa cap a davant' dels aliments des que es reben. La marxa cap a davant en seguretat alimentària fa referència al circuit que segueixen els aliments sense retrocés des de la zona de recepció, fins a l' àrea de l' emmagatzematge, després la zona de preparació i, finalment, la de l' emplatat. A més, s' inspecciona i controla la temperatura de cada matèria primera al llarg de tota la cadena de producció i distribució.

 

Pel que fa a l' emmagatzematge, es realitza en espais diferenciats i ajustats a les necessitats i temperatures de cada grup d' aliments, peribles i no peribles.

 

Les fruites i verdures, carns, fel·lacions i peixos es preparen en espais diferents i amb estris diferenciats per colors per evitar qualsevol tipus de contaminació creuada i, abans de l'emplatat, es conserven mostres testimoni, porcions representatives de cadascun dels aliments.

 

En el muntatge, els plats es distribueixen a banda i banda de la cinta per separar els freds dels calents. Abans de servir les preparacions, es dona un cop de fred a les que se serveixen fredes i es calen les que es consumeixen en calent.

 

De la granja al consum final

 

La norma ISO 22000:2018 és un estàndard desenvolupat per l'Organització Internacional de Normalització (ISO) sobre la innocuïtat alimentària, l'abast de la qual inclou tota la cadena de subministrament de la granja a la taula.

 

Amb la ISO 22000:2018, a la cuina de l'Hospital La Fe, es defineixen els requisits que s'han de complir per assegurar processos innocus i tenir un adequat control de tots els esglaons de la cadena productiva. Entre ells, es troben el control de la traçabilitat i els principis d' anàlisi de perills i punts crítics de control.

 

Com a resultat, la certificació ISO 22000:2018, entre altres avantatges, genera confiança i reconeixement internacional.

Compartir

Galeria d'imatges