Reproducció
Títol de l'estudi: Estudi pilot d'utilització de folitropina delta (Rekovelle) en pacients subsidiàries de tècniques de reproducció assistida mitjançant FIV, amb diagnòstic de Síndrome d'Ovaris Poliquístics en la Unitat de Reproducció Humana de l'Hospital La Fe.
Descripció: La Síndrome d'Ovaris Poliquístics (SOP) és l'entitat endocrinològica més prevalent en la dona en edat fèrtil i pot cursar amb esterilitat/infertilitat a conseqüència de les alteracions en l'ovulació i de les complicacions relacionades amb la síndrome metabòlica (obesitat, resistència a la insulina, diabetis, etc.).
En els tractaments de reproducció assistida, el maneig de l'estimulació ovàrica amb medicació específica (gonadotrofinas) en estes pacients implica majors dificultats quant a resposta, amb variacions en la mateixa que oscil·len entre la hiporrespuesta i la hiperrespuesta, i major taxa de complicacions, entre elles la Síndrome de Hiperestimulació Ovàrica.
El marge terapèutic en estes pacients és estret i no hi ha estipulades dosis estàndard de gonadotropinas amb les quals es puga iniciar l'estimulació ovàrica i que garantisquen la resposta òptima. La folitropina delta (Rekovelle) és la primera gonadotropina del mercat que permetria individualitzar la dosi de FSH, aplicant un algorisme que té en compte l'hormona antimulleriana de la pacient. Este fàrmac no precisa ajust de dosi durant l'estimulació ovàrica i, en els estudis publicats, ha demostrat un perfil de seguretat i eficàcia molt favorable.
En el present estudi, s'inclouen dones amb diagnòstic de Síndrome d'Ovaris Poliquístics que vagen a sotmetre's a una estimulació ovàrica per a un tractament de Fecundació in vitro.S'emprarà la folitropina delta (Rekovelle), ajustant la dosi segons l'hormona antimulleriana. Els principals objectius d'este estudi són aconseguir una resposta adequada en l'estimulació ovàrica, disminuir la incidència i gravetat de la síndrome de hiperestimulació ovàrica i millorar les taxes de transferència embrionària en fresc. En funció dels resultats obtinguts, este estudi permetrà implementar esta nova gonadotropina en la pràctica habitual de la Unitat de Reproducció Humana de l'H.O. i P. La Fe.
Investigadors: Vázquez, Sheila; Rubio Rubio, Jose Mª
Títol de l'estudi: Impacte de l'administració d'un suplement antioxidant associat a probiòtics orals sobre el perfil d'estrés oxidatiu ovàric i el funcionalisme de la microbiota intestinal en el cicle de fecundació in vitro de la pacient amb síndrome d'ovaris poliquístics .
Descripció: En la pacient amb Síndrome d'Ovaris Poliquístics (SOP) s'han descrit pitjors resultats davant una Fecundació In vitro (FIV), com són una menor qualitat ovocitaria i embrionària, major consum de gonadotropinas, major duració dels tractaments d'estimulació, major incidència de la síndrome de hiperestimulació ovàrica o d'avortaments. En els cicles de FIV, en realitzar la punció fol·licular per a recuperar els ovòcits, accedim al compartiment fol·licular de l'ovari i l'anàlisi d'este líquid fol·licular és especialment interessant per la informació que aporta sobre els processos metabòlics i hormonals esdevinguts durant la foliculogènesi i la maduració de l'ovòcit.
El present estudi té com a objectiu principal estudiar els efectes d'un suplement antioxidant associat a probiòtics en la resposta i la qualitat ovocitaria en un cicle de FIV en pacients amb SOP.
Este estudi consistirà a prendre's un suplement vitamínic des d'abans d'iniciar l'estimulació ovàrica fins al dia de la punció fol·licular, això suposa prendre el suplement durant aproximadament uns 3 mesos. Este suplement vitamínic pot consistir a prendre's una combinació d'àcid fòlic, melatonina, vitamina D, inositol, seleni i lactobacilos en forma de sobre, o bé, prendre's un suplement vitamínic que només porte àcid fòlic també en forma de sobre. Qualsevol dels dos suplements vitamínics es prendrà una vegada al dia. Els dos suplements presenten el mateix aspecte. L'assignació per a prendre un tipus de suplement o un altre es realitzarà a l'atzar i ni el metge ni el pacient sabran quin és el tractament que rebrà.
Estudi multicèntric. Col·laboració amb H. Clínic Barcelona.
Investigadors: Vázquez, Sheila; Blasco Ramos, Nuria; Rubio Rubio, Jose Mª
Títol de l'estudi: Efecte del Plasma autòleg ric en plaquetes a nivell de la grossària endometrial en un cicle de transferència d'embrions en dones amb endometri refractari en cicle previ (ENDOPRP).
Descripció: Es desitja que la instil·lació de PRP durant la preparació endometrial en cicles de transferència d'embrions congelats i transferència d'embrions després de desvitrificació d'ovòcits (donats o propis) augmente el gruix endometrial i millore la taxa d'implantació.
Investigador principal: Polo, Patrocini
Títol de l'estudi: Comunicació clínica en reproducció assistida: anàlisi i proposta de patrons comunicatius interpersonals optimizantes.
Descripció: Este estudi d'enfocament interdisciplinari pretén implementar patrons comunicatius interpersonals optimizants en les relacions metge-pacient en el camp de la Reproducció Assistida. En una primera fase s'arreplegaran dades (qüestionaris, enquestes) sobre el nivell de satisfacció de les pacients/ acompanyants i el personal sanitari. Les dades s'analitzaran amb Intel·ligència Artificial per al posterior disseny de patrons comunicatius satisfactoris adaptats a les variables sociològiques examinades.
Col·laboració amb la Universitat Politècnica de València.
Investigador principal: Rubio Rubio, José Mª
Títol de l'estudi: Algorisme manege terapèutic de les pacients diagnosticades de baixa reserva en Unitat Reproducció Humana Assistida del Sistema Públic de Salut.
Descripció: Mitjançant este estudi es pretén mantindre una uniformitat en el maneig terapèutic de les pacients diagnosticades de baixa reserva, per a aconseguir una major eficàcia i eficiència dels tractaments emprats. En definitiva, es desitja millorar la taxa de gestació de les pacients diagnosticades de baixa reserva
Investigador principal: Rubio Rubio, José Mª
Títol de l'estudi: Utilització de per ámetres objectius morfomeètrics basats en intel·ligència artificial i en el perfil metabòlic embrionari per a la predicció de implantació i Recien Nascut Viu (RNV) després de Single Embryo Transfer (SET) de blastocistos frescos i congelats en vaig donaŕa 5 i 6 de desenrotllament embrionari.
Descripció: Mitjançant este estudi es pretén predir l'assoliment de implantació i de nounat viu sa després d'una fecundació in vitro en funció de les variables morfològiques, morfomètriques i metabolómiques embrionàries.
Investigador principal: Molina Botella, Inmaculada